duminică, 20 ianuarie 2013

Statistici cutremuratoare


Zilnic, 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer
Pe zi ce trece, pe an ce trece, cancerul face ravagii în România. „Cot la cot” cu sistemul sanitar, la fel cu un bolnav care nu mai are nicio speranţă. Ultimele statistici pe acest palier sunt de natură să şocheze, pur şi simplu.
Astfel, în cursul anului 2011, la nivel naţional, au fost depistate aproximativ 68.000 de noi cazuri de cancer, cifre la care putem adăuga faptul că zilnic 500 de copii români sunt diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice grave. 80% dintre aceştia provin din familii cu un trai modest sau la limita subzistenţei.Conform specialiştilor,ce este cel mai îngrijorător este că a doua cauză a mortalităţii în România a copiilor cu vârste între 4 şi 15 ani este cancerul.
De asemenea, ar fi de luat în seamă că 50.000 de români mor anual de cancer.
Concret, în ţara noastră sunt 480.000 de oameni care suferă de necruţătoarea boală. În ceea ce priveşte mortalitatea, suntem pe locul 2 la nivel european.
Lipsa medicamentelor corespunzătoare, a calmantelor, scandalurile de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, sincopele din sistem, lipsurile financiare care nu permit familiilor bolnavilor să îi ducă pe aceştia la tratament sau intervenţii chirurgicale în străinătate duc de cele mai multe ori la drame greu de imaginat, la groază şi neîncredere. Şi, din păcate, aşa cum arată cifrele, la mii de victime nevinovate.


Citeste mai mult pe ScrieLiber.ro:http://scrieliber.ro/2012/02/27/statistici-cutremuratoare-aproape-70-000-de-cazuri-noi-de-cancer-anual-in-romania/#ixzz2HbaDCvwz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu