duminică, 13 aprilie 2014

COMUNICAT DE PRESA – lansarea proiectului “O MANA INTINSA, UN SUFLET SALVAT!”

 

COMUNICAT DE PRESA – lansarea proiectului “O MANA INTINSA, UN SUFLET SALVAT!

              Grupul grupul informal de 6 tineri, coordonat de Oana Stroe, va implementa in comuna Valea Mare, judetul Valcea, in perioada 01 februarie -31 mai 2014, proiectul european „O mână întinsă un suflet salvat!”. Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul „Tineret în Acţiune” – acţiunea 1. „Tineri pentru Europa”, sub acţiunea 1.2. „Iniţiative ale tinerilor”.
              In cadrul acestui proiect 6 tineri voluntari se vor implica intr-o campanie de identificare si ajutorare a tinerilor din Valea Mare care prezinta un dezechilibru emotional datorat lipsei de afectiune din partea parintilor care au plecat la munca in strainatate. Mai mult, ne propune sa implicam peste 14 tineri voluntari care vor invata sa lucreze cu metode de educatie non-formala, in vederea  dezvoltarii personale, sociale si profesionale. Acesti tineri vor lucra cu peste 100 de copii aflati in situatii de risc. 
Obiectul general:
            Imbunatatirea calitatii vietii tinerilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si formarea si dezvoltarea de competente si abilitati de lucru pentru 20 de tineri, beneficiari directi ai acestui proiect pentru diminuarea dezechilibrului emotional si reintegrare sociala a tinerilor aflati in situatii de risc, folosind metode si tehnici de actiune.
Obiective specifice:
1. Implementarea de activitati specifice educatiei nonformale, pe o perioada de 4 luni, pentru tinerii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, prin care acestia sa reuseasca sa-si recapete stima de sine si echilibrul emotional, in scopul descoperirii calitatilor personale si a punerii acestora in valoare.
2. Incurajarea discutiilor deschise intre tineri pentru a-si comunica propriile sentimente, frustrari, nemultumiri, in vederea educarii in ceea ce priveste modul de gestionare a propriilor trairi, suplinirea carentelor de afectiune, distantare, prin munca in grup.
3. Familiarizarea celor 20 de tineri cu metode de educatie nonformala care sa reprezinte instrumente utile pe tot parcursul vietii, precum si pentru limitarea impactului negativ al fenomenului migratiei parintilor asupra dezvoltarii, educatiei si bunastarii tinerilor.
4. Promovarea dezvoltarii creativitatii, a competentelor de colaborare si cooperare a 20 de tineri prin crearea brosurii “O mana intinsa, un suflet salvat !”, adresata persoanelor in grija carora se afla tinerii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.
5. Familiarizarea tinerilor cu mijloacele moderne de comunicare (messenger, webcam) pentru a putea tine o legatura mult mai stransa cu parintii aflati la munca in strainatate si a diminua in acest fel sentimentul de singuratate si abandon resimtit de catre tineri.
6. Informarea a 5 ONG-uri din diferite judete pentru a face schimb de bune practici si a coopera pe viitor.
7. Atragerea atentiei autoritatilor locale asupra problemelor identificate si implicarea acestora in discutii si dezbateri cu cei 20 de tineri voluntari in vederea combaterii abandonului scolar, a delincventei juvenile si a riscului exploatarii prin munca a tinerilor de catre rudele in grija carora se afla.
8. Dezvoltarea abilitatilor celor 20 de tineri, timp de 4 luni, prin metode de educatie nonformala pentru dezvoltarea increderii in sine, a creativitatii si abilitatilor antreprenoriale.
            Activitatile au la bază opt metode de educaţie nonformală precum: Storytelling, Animaţia socio-afectivă, Biblioteca vie, Dezbaterea, Cafeneaua publică, Jocul de rol, Teatrul origami şi Teatrul de umbre
            Va atasam calendarul  de activitati si ii aşteptăm pe toţi cei dornici să se implice în munca de voluntariat, pe cei care doresc să dobândească acele competenţe esenţiale pentru dezvoltarea personală, socială şi profesională prin metode de educatie non-formala.
            Persoana de contact: Stroe Oana Adriana, tel. 0767153602

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu