duminică, 16 iunie 2013

proiect"VOLUNTAR SUPRAVIETUITOR"

 


ASOCIATIA BOLNAVILOR DE CANCER                                                               RO-12-E017-2013-R1                                                                                                                                             
SI HEPATITA OLTENIA-ABCHO                                                                                           
abcholtenia@gmail.com                             
                                                                    Comunicat de presă
 Proiect Voluntar Supravietuitor!

             Pe data de 01.05.2013 a fost lansat proiectul Volunta Supravietuitor!”, finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP - Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2. Initiative al tinerilor.
            Proiectul se va desfăşura între 1 mai 2013- 31 agust 2013 în regiunea Oltenia- localitatea Craiova.
            În cadrul proiectului vor participa 20 de tineri beneficiari din mediul rural şi urban, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani.
            Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii vietii copiilor/ tinerilor bolnavi de cancer si dezvoltarea competentelor si abilitailor de lucru pentru prevenirea si interactiunea cu tineri pacienti pentru un numar de 20 de  tineri, folosind metode si tehnici de actiune.     
Tinerii din grupul de inițiativă împreună cu ceilalți tineri din cadrul proiectului vor fi responsabilizati prin intermediul educatiei, prin furnizarea informațiilor cu privire la modul în care cancerul i- ar putea afecta pe ei sau pe cei apropiați, pentru a-i ajuta să se obisnuiasca mai bine cu astfel de situatii.
            Temele principale ale acestui proiect sunt:
• Dezvoltarea abilitatilor si competentelor de lucru in grup legat de acordarea suportului emotional la copii si adolescentii bolnavi de cancer, prin metode de interventie nonformale.
• Organizarea de workshop-uri  nonformale legate de constientizarea impactului emotional pe care il are diagnosticul  asupra pacientilor, printr-o metoda nonformala
• Organizarea de sesiuni demonstrative pentru  implicarea  activa a tinerilor in educatia egalilor lor si in mod special a celor aflati in situatie de risc
• Optimizarea factorului spontaneitate/creativitate in dezvoltarea personala si in gasirea modalitatilor de expresie prin metode nonformale.
            Principalele activități  îi ajuta pe acesti tineri să îşi depăşească frica, sa le creasca speranta si increderea insine, să îi familiarizeze cu procedurile medicale şi mediul spitalicesc, să le ofere oportunităţi de joacă, învăţare prin metode nonformale, exprimare de sine, interacţiune cu alţi tineri, implicarea familiei şi multe alte activităţi care promovează adaptarea şi normalizare
                                  
Persoane de contact:
Popescu Carmen                                                                                               
           abcholtenia@gmail.com
           Tel:0763951373       

                        

Un comentariu: