luni, 4 februarie 2013

Principala cauză de deces în ţările industrializate.

Pe 4 februarie marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, zi în care se militează pentru conştientizarea cancerului în rândul populaţiei şi pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva acestei boli




Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului În Romania, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a organizat cu aceasta ocazie un eveniment menit sa atraga atentia asupra problemei cancerului in tara noastra, scrie eva.ro.

"Inceput in urma cu aproape 2 ani, prin lansare initiativei Cancer United - Uniti impotriva cancerului - programul FABC de constientizare si implicare a pacientilor in gasirea unor solutii pe termen lung pentru asigurarea unui acces rapid si egal la cele mai bune terapii in domeniul cancerului, in conturarea unor strategii de prevenire si diagnostic precoce al acestei afectiuni, continua astazi cu marcarea acestei zile internationale, eveniment in care ne bucuram de suportul celor mai importanti parteneri de dialog ai FABC", a declarat Cezar Irimia, Presedintele FABC.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului
În Romania se estimeaza ca numarul bolnavilor de cancer se ridica la aproximativ 400.000 de persoane. Cele mai comune forme de cancer sunt cancerul pulmonar si colorectal, la barbati, respectiv cancerul de san, la femei.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului În fiecare an, in intreaga lume se inregistreaza aproximativ sapte milioane de cazuri noi de cancer. Se estimeaza ca decesele provocate de cancer vor deveni principala cauza de deces in tarile industrializate, incidenta (numarul de cazuri noi pe o perioada de timp) si prevalenta (numarul total de cazuri) acestei afectiuni fiind in crestere.

Protocol Ministerul Sănătăţii şi Alianţa Pacienţilor Cronici din România

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu a semnat, în data de 10 ianuarie 2013, un parteneriat cu Alianța Pacienților Cronici din România, în baza căruia va fi posibilă identificarea mai uşoară a problemelor legate de accesul la serviciile de sănătate şi găsirea de comun acord a mijloacelor pentru soluţionarea problemelor sau pentru diminuarea efectelor negative ale acestora.
Prin acest protocol Ministrul Sănătăţii se angajează la dialog continuu cu pacienții cronici, prin întâlniri între asociaţie şi Minister, care să asigure o legătură permanentă între aceştia şi susţinere reciprocă în direcția dezvoltării culturii prevenţiei şi a diagnosticării precoce, creşterii accesului pacienţilor la tratamente, precum şi identificării unor noi soluţii pentru a creşte alocarea din PIB destinată sănătății.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/principala-cauza-de-deces-in-tarile-industrializate-sapte-milioane-de-oameni-mor-in-fiecare-an_1105353.html#ixzz2Jxov0m1J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu